Glasnet Heusden

 

Coöperatieve opzet

Glasnet Heusden is "van, voor en door ondernemers" en werkt vanuit een coöperatieve grondslag. Glasnet Heusden werkt kostendekkend en zonder winstoogmerk. Dit houdt in dat groeiend succes wordt omgezet in bijvoorbeeld lagere abonnementskosten.

 

Open netwerk

Een open netwerk  houdt in dat  u zelf kunt kiezen bij wie u welke dienst  afneemt. Dit maakt het voor u financieel  extra interessant en u betaalt  nooit  teveel. Voorbeelden van diensten zijn:  telefonie  via internet, video-conferencing,  supersnel internet, server-hosting, digitale facturen, delen van CAD tekeningen, veilig  pinnen, IP TV, Alarm over IP en live camerabeveiliging. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden en ontwikkelingen die nu al toepasbaar zijn op het netwerk van Glasnet Heusden. In de toekomst  zal naar verwachting door innovatie steeds meer mogelijk  zijn op het glasvezelnetwerk. Glasnet Heusden groeit mee met de techniek van de toekomst!

 

Connectie NL & diensten

Het netwerk bestaat uit een passieve en actieve laag. De passieve laag betreft het ondergrondse buizen- en glasvezelstelsel inclusief de connectie naar 'buiten'. De glasvezel wordt belicht naar een switch in uw meterkast. Glasnet Heusden wordt redundant gekoppeld aan het bestaande netwerk van ParkNed in Waalwijk. Via ParkNed heeft Glasnet Heusden een rechtstreekse verbinding met dienstenleveranciers in  Amsterdam. Deze dienstenleveranciers (providers) kunnen  rechtstreeks diensten (zoals Internet, IP-telefonie, back-up diensten, etc.) leveren aan de klanten van Glasnet Heusden.

 

Onderhoud en support

Om ervoor te zorgen dat uw connectie zo goed als altijd actief blijft, is het netwerk  zo veel als mogelijk redundant van opzet. Dit wil zeggen dat het netwerk dubbel is uitgevoerd. Ook de verbinding naar Amsterdam is dubbel uitgevoerd (via verschillende tracés) wat de kans op uitval tot een minimum beperkt. Bij een mogelijke kabelbreuk merkt u waarschijnlijk niet dat er een probleem is. Voor het monitoren en eventueel herstellen heeft Glasnet Heusden contracten afgesloten met gespecialiseerde partijen.

 

 

afbeelding broch 2 Glasnet -logo

afbeelding broch 5

Solaris _PM_logokleur